Продукти

Срокът на годност е 6 месеца. Като е важно да се спомене, че след 6-тия месец ябълковия оцет не се разваля, НО вече е загубил повечето си полезни свойства. Оцетно-живите кисели бактерии ще бъдат намалели и киселиността ще бъде значително по-висока. В такъв случай оцета ще бъде подходящ единствено за овкусяване и готвене, но не и за лечение.

Съхранява се в хладилник при температура 4-8 градуса. В противен случай, ако се държи на стайна температура загубва свойствата си и ферментира.

Приема се по 1-2 суп. лъжички в чаша топла вода/ 1-3 пъти на ден (би било добре да бъде на гладно). Също така може да се използва външно чрез мазане или накисване (против пърхот, гъбички на краката, кожни обриви и т.н.)